~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εκλογές εξπρές σε 30 ημέρες



Εκλογές εξπρές σε 30 ημέρες
Ζαριά Καραμανλή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους υπολογισμούς της Ν.Δ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος

Με στόχο να μπει στο ράφι το «καυτό» πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα και να παραμείνουν όμηροι έως τις κάλπες οι ψηφοφόροι που περιμένουν παροχές, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τελικά να ρίξει τη ζαριά των εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.
O επίσημος λόγος που θα επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός για τις πρόωρες εκλογές θα είναι οι «μεταρρυθμίσεις» και η αναθεώρηση του Συντάγματος. Με την εσπευσμένη διάλυση της Βουλής, εξάλλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει έναν «άγριο» χειμώνα στο μέτωπο της Οικονομίας, λόγω του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού. Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε πίεζε επί μήνες το οικονομικό επιτελείο για πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, το οποίο δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να παρουσιάσει το προσχέδιο ενός νέου «εικονικού» προϋπολογισμού πριν από τις εκλογές.
Με τον φόβο του ΛΑΟΣ
Με τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που διαμορφώνονται έως τις εκλογές, στο πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρούν να περιορίσουν και τη διαρροή στελεχών και ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης, το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει στα δικά του ψηφοδέλτια όσους κομματικούς παράγοντες «κοπούν» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και αυτό θα του στοιχίσει εκλογικά. Η τελική απόφαση του Κων. Καραμανλή για την ημέρα των εκλογών εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους εκλογικούς υπολογισμούς της Ν.Δ., όπως παραδέχονται τα ίδια κομματικά στελέχη. Γι΄ αυτόν τον λόγο ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να «σαμποτάρει» την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται τώρα να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας και αφού ο Πρωθυπουργός θα έχει εκμεταλλευθεί πολιτικά στο έπακρο τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.
Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κινήθηκαν επίσης με στόχο να εκμεταλλευθούν το Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και το οποίο προσδοκούν ότι θα διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο και το προεκλογικό κλίμα. Σημειώνεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί ο τελικός της διοργάνωσης, με πιθανή συμμετοχή της εθνικής ομάδας. Οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. ποντάρουν ακόμη στη «χαλαρή διάθεση» των πολιτών που έχουν επιστρέψει από τις διακοπές και δεν τους έχει καταβάλει η καθημερινότητα.
εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 17 Αυγ. 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: