~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Σε επιφυλακή οι Αρχές




Σε ύφεση τα περισσότερα πύρινα μέτωπα σε Πελοπόννησο και Εύβοια

ΑΠΕ
Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής...
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 21:55

Προηγούμενο άρθρο:
Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής - Μειώνονται τα πύρινα μέτωπα (28/8/2007)


Σαφώς λιγότερα είναι τα πύρινα μέτωπα σχεδόν στο σύνολο της χώρας την Πέμπτη. Μετά το μεσημέρι, ωστόσο, οι πυρκαγιές παρουσίασαν έξαρση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση.

Συνολικά 36 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 06:00 έως τις 19.00 την Τετάρτη.

Στην Αρκαδία, αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι η φωτιά στη Γορτυνία, στα σύνορα με το νομό Ηλείας, και η Καρύταινα βρίσκεται το βράδυ σε πύρινο κλοιό. Εκτός από το Ανω Κοτύλιο που έχει εκκενωθεί προληπτικά από την Τρίτη, αργά το απόγευμα της Τετάρτης εκκενώθηκαν και τα χωριά Σαρακίνη και Παλαιόκαστρο. Δύσκολη η κατάσταση και στην περιοχή του Ίσαρι.

Στην Εύβοια, το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Μίστρο είναι σε ύφεση, ωστόσο το μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή μεγάλου υψόμετρου και η κατάσβεση είναι δύσκολη. Στην περιοχή επιχείρησαν 11 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων ένα πορτογαλικό, ένα γαλλικό, ένα ιταλικό και δύο ισπανικά.

Στα Στύρα και τη Σέττα, οι πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί ως προς την περίμετρο και γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεση των εστιών που βρίσκονται σε μεγάλη έκταση από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην Ηλεία, η πυρκαγιά στην Ανδρίτσαινα παρουσιάζει έξαρση σε δύο μέτωπα, ένα στο χωριό Μάτεσι που κατευθύνεται προς το Παλαιόκαστρο και ένα στη Θεισόα, με κατεύθυνση το χωριό Κοτύλι. Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Στη Λακωνία, η εστία στο χωριό Αγριάνοι του Πάρνωνα επίσης έχει ενταθεί από το μεσημέρι. Στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροπλάνα.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη Μεσσηνία.

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Αγία Παρασκευή και Μυριόφυτο Κιλκίς. H μια έχει τεθεί υπό έλεγχο, η δεύτερη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και στην Ελευθερούπολη Καβάλας όπου υπάρχει στρατόπεδο. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στα Ιωάννινα, σε εξέλιξη παραμένουν και οι πυρκαγιές στο Αργυροχώρι και στο Δίκορφο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δυο νέες πυρκαγιές στις Δοριές Αγίου Νικολάου Κρήτης και στις Βαδιές Ρόδου οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο με το πρώτο φως της μέρας.

Επίσης, το πρωί εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές στην Πικρή Λίμνη Κιλκίς στις Πέτρες Ρεθύμνου και στις Καρυές Φλώρινας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από επίγειες δυνάμεις.

Οι νεκροί από τις πυρκαγιές ανέρχονται πλέον σε 64, ενώ άλλα δέκα άτομα αγνοούνται.

Στα Κάψαλα της Εύβοιας, κοντά στο αιολικό πάρκο, δύο συμβασιούχοι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους, την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν πυρκαγιά η οποία μόλις είχε ξεσπάσει. Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να την καταστείλουν έγκαιρα και να χρειαστούν μεγαλύτερες δυνάμεις και εναέρια μέσα, ανέφερε η Πυροσβεστική.

Newsroom ΔΟΛ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: