~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πυρκαγιές σε Τεγέα και Πιερία


AΠΕ Αθήνα: Το καλοκαίρι δε φαίνεται να έχει τελειώσει ακόμα, συνεπώς ούτε και οι πυρκαγιές. 2 μέτωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, ωστόσο φαίνεται ότι βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

Ακόμα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του δήμου Τεγέας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Τζίβα - Δεμίρη και Στρίγκου. Από την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και δύο ελικοπτέρων "Πετζετέλ" η φωτιά δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Τεγέας Δημήτρης Βόσνος, το μέτωπο της φωτιάς είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για κατοικημένες περιοχές αλλά ούτε και για καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, σε δασική έκταση του δήμου Πύδνας του νομού Πιερίας. Από τη φωτιά, που καίει χορτολιβαδική έκταση, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά άνδρες.

25 Σεπτέμβριος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: