~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Δυσαρεστημένο το ΥΠΕΞ με την απόφαση του Καναδά για αναγνώριση της ΠΓΔΜ

Πολιτικά Θέματα:

20/09/2007 - 15:43
Την άμεση αντίδραση του υπουργείου των Εξωτερικών προκάλεσε η αναγνώριση εκ μέρους του Καναδά της ΠΓΔΜ, με τη συνταγματική της ονομασία, όσον αφορά τις διμερείς τους σχέσεις.
«Η απόφαση αυτή δεν μας ικανοποιεί»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Καναδό ομόλογό της εντός της ημέρας, για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα και αποφασιστικότητα της ελληνικής πολιτικής στο ζήτημα της ονομασίας».
«Αυτή η απόφαση, επιπροσθέτως, δυσαρεστεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των Καναδών πολιτών ελληνικής καταγωγής που ζουν εκεί», πρόσθεσε.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση του Καναδά αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, για χρήση στις διμερείς τους σχέσεις, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία ΠΓΔΜ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως καθορίζεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

express.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: