~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων.......................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Αρκαδικό Βήμα: "Το Κάστρο της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη είναι εθνικό κεφάλαιο, ανήκει στην Ελλάδα και είναι σύμβολο της ύπαρξης μας σαν σύγχρονο Κράτος". Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας "Ανθη της Πέτρας"

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στους έξι οι νεκροί από τις φωτιές στην Αρκαδία


Στους έξι οι νεκροί από τις φωτιές στην Αρκαδία
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 25/8/2007

Ανεβαίνει δραματικά ο κατάλογος των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν την Πελοπόννησο.
Πριν από λίγο ο αντινομάρχης Αρκαδίας κ. Μυλωνάς επιβεβαίωσε το θάνατο έξι ατόμων στην περιοχή. Τέσσερις στο Λεοντάρι και από ένας στα χωριά Βρυσούλες και Βελιγοστί του δήμου Φαλαισίας.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού η φωτιά παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Γόρτυνος Κωνστανίνος Μιχόπουλος μας δήλωσε ότι η φωτιά από την Ανδρίτσαινα βρίσκεται στα όρια του νομού Αρκαδίας και πλησιάζει το χωριό Κοτύλιο του δήμου Γόρτυνος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά του Πάρνωνα πλησιάζει στο χωριό Δαφνί.

Χάθηκαν μέλη της οικογένειάς μου, δήλωσε από την Ηλεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην Ηλεία βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πυρόπληκτους. Εμφανώς συγκινημένος ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε ότι χάθηκαν μέλη της οικογένειάς του, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι τα τελευταία θύματα αυτής της τραγωδίας.


[Συντάκτης:Aegean Times]