~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πρόβλημα με την ποιότητα του νερού παρουσιάζει η Μεγαλόπολη

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης έχουν επίπτωση καθώς φαίνεται και στην ποιότητα του νερού, αφού ύστερα από αναλύσεις που διεξήγαγε η Νομαρχία Αρκαδίας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αυξημένο μικροβιακό φορτίο, πέραν των επιτρεπόμενων ορίων, στο νερό με το οποίο υδρεύονται τα χωριά Παραδείσια, Δερβένι, Σούλου, Ίσωμα, Καρυών, Χειράδες, Ίσαρη, Γέφυρα, Ραψομάτη και Μαλωτά του Δήμου Μεγαλόπολης και στα οποία απαγορεύτηκε η χρήση του νερού.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας δήλωσε ότι ο Δήμος παρακολουθεί την κατάσταση, έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη έρευνα για την ποιότητα του νερού όλου του Δήμου και την προστασία της υγιεινής και της ασφάλειας των κατοίκων, ενώ διανέμει σε όσα χωριά υπάρχει πρόβλημα εμφιαλωμένο νερό καθώς και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για προληπτικούς λόγους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ