~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

H ΔΕΗ θα απαλλοτριώσει τα κτήματά μας για βοσκότοπους ή χέρσες εκτάσεις, σε εξευτελιστικές τιμές...

Αίτημα πυροπαθούς*
*«Στο πυρόπληκτο δημοτικό διαμέρισμα Ανθοχωρίου Μεγαλόπολης και μέσα στα όρια του λιγνιτωρυχείου του Ατμοηλεκτρικού Εργοστασίου αποτεφρώθηκαν εκτάσεις που πρόκειται να καταγραφούν από τη ΔΕΗ (Οκτώβρης - Νοέμβρης 2007) και να απαλλοτριωθούν. Προφανώς, το ύψος απαλλοτρίωσης δεν έχει καμία σχέση με το ύψος των αποζημιώσεων προς τους πυροπαθείς. Πλέον, η ΔΕΗ θα απαλλοτριώσει τα κτήματά μας για βοσκότοπους ή χέρσες εκτάσεις, σε εξευτελιστικές τιμές.
Εχω υποστεί ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ, καθότι διέθετα στην περιοχή έκταση αρκετών στρεμμάτων με εμπορεύσιμη ξυλεία από κυπαρίσσια άνω των 45 ετών, τα οποία δεν αποζημιώνονται από το κράτος (γιατί άραγε;), η δε ΔΕΗ τον Οκτώβρη - Νοέμβρη θα καταγράψει την έκταση (κατά πάσα πιθανότητα) ως χέρσα.
Παρόμοιες ζημιές έχουν υποστεί και πολλοί συγχωριανοί μου. Μήπως πρέπει να δοθεί εντολή στις υπηρεσίες της ΔΕΗ να καταγράψουν και να απαλλοτριώσουν αυτές τις εκτάσεις ως να μην είχε συμβεί αυτή η καταστροφή; (και ας αφαιρεθεί το τυχόν ποσό που θα εισπράξουμε -αν εισπράξουμε- ως πυρόπληκτοι).
Να δείξει τώρα το κοινωνικό της πρόσωπο η ΔΕΗ και να μη μας θυμούνται μόνο στις αυξήσεις τιμολογίων».

Βασίλειος Γιαννακόπουλος

ΥΓ.: Είναι αίσχος να επιχαίρουν στη ΔΕΗ γιατί θα πληρώσουν λίγα για τις απαλλοτριώσεις αυτών των εκτάσεων.

* Δημοσιεύθηκε στην εφημ. "Ελευθεροτυπία" 9.10.07

«Αφήστε τις ελιές, μπορεί να ξαναβλαστήσουν»



ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΘ: ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Να μην κόψουν και να μην κλαδέψουν τα περίπου 270.000 καμένα ελαιόδεντρα της ποικιλίας κορωνέικη (χαμηλή οξύτητα, υψηλή ελευρωπαΐνη και υψηλή απόδοση) ώς τον Μάρτιο, μέχρις ότου αρχίσουν να βλασταίνουν για να γίνουν τομές στα κατάλληλα σημεία, συνιστούν στους αγρότες του Δήμου Φιγαλείας καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Κλιμάκιο φοιτητών υπό τον καθηγητή Π. Στεφανίδη, στην τελική διευθέτηση του χώρου αντιπλημμυρικών έργων.
Το Αριστοτέλειο υιοθέτησε τον πυρόπληκτο δήμο του νομού Ηλείας και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την παρέμβασή του από την Επιτροπή Ερευνών και από την Εταιρεία Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ διαθέτοντας όλη την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει.
Οι επιστήμονες, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι το ξύλο και το κάμβιο είναι ζωντανά στο 50-60% των δένδρων και προτείνουν στους καλλιεργητές να ενταχθούν στο πρόγραμμα Βιολογική Ελαιοκαλλιέργεια με διπλό όφελος, δηλαδή είσπραξη της στρεμματικής επιδότησης (72 ευρώ/στρέμμα) και παραγωγή προϊόντος καθαρού χωρίς υπολείμματα φαρμάκων και υψηλότερης κατά λίτρο αξίας. Οι ίδιοι τονίζουν ότι, λόγω της αφθονίας αρωματικών φυτών στην περιοχή, οι καλλιεργητές μπορεί να προβούν στην παραγωγή ενός νέου προϊόντος, του αρωματισμένου ελαιολάδου (γεύση σκόρδου, ρίγανης κ.λπ.).


Επανέρχεται η φύση στη Φιγάλεια
«Η προέλευση των δενδρυλλίων πρέπει να είναι από γνωστά φυτώρια και τα δενδρύλλια πρέπει να είναι υγιή, χωρίς προβλήματα από καρκίνο ή βερτιτσίλλιο», τονίζει ο Ιωάννης Θεριός, καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. «Για αποφυγή του κινδύνου διάβρωσης του εδάφους από τις βροχοπτώσεις, οι ελαιώνες πρέπει να οργωθούν κάθετα προς την κλίση του εδάφους. Αλλες δραστηριότητες που μπορούν να αυξήσουν το εισόδημα των παραγωγών είναι η παραγωγή βιολογικού μελιού και προϊόντων ΠΟΠ (προϊόντα ονομασίας προέλευσης) ή ΠΓΕ (προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη). Το ιδιόμορφο ανάγλυφο της περιοχής με πολλές χαράδρες επιτρέπει τη δημιουργία φραγμάτων, με τη φροντίδα της πολιτείας, για συγκέντρωση του νερού της βροχής και άρδευση ελαιώνων».

«Εχουμε ήδη εξετάσει τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές που θα επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες και θεωρούμε ότι οι πιο σοβαρές θα είναι οι δραματικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής. Η αύξηση της ανεργίας που θα προκληθεί από τη μείωση της αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής και από τη δυσκολία συντήρησης επαγγελμάτων των οποίων η οικονομική επιβίωση βασίζεται αποκλειστικά στην τοπική παραγωγή.

Μετανάστευση

Η πιθανή αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης με επιβάρυνση των μεγάλων αστικών κέντρων», μας λέει ο Σταύρος Πανάς, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αντιπρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής της όλης προσπάθειας.

Η επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς συμφώνησαν: να οριοθετηθούν 3-4 τοποθεσίες πέριξ της Νέας Φιγαλείας για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα επιβλέψει ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Π. Στεφανίδης. Το έργο θα χρηματοδοτήσει το ΑΠΘ. Τη μελέτη έχουν κάνει ήδη φοιτητές της Δασολογικής Σχολής υπό την επίβλεψη του καθηγητή Π. Στεφανίδη και η κατασκευή τους ξεκινά σήμερα με στόχο να περατωθεί το έργο ώς τις 10 Νοεμβρίου. Σύντομα πρόκειται να κληθεί ομάδα μελισσοκόμων του Δήμου Φιγαλείας για εκπαίδευση και ενημέρωση στο εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ υπό την εποπτεία του καθηγητή Α. Θρασυβούλου.


Εστίες φωτιάς στη Φιγάλεια
Ο κ. Πανάς τονίζει ότι «στόχος είναι η συγκράτηση του πληθυσμού (ιδιαίτερα των νέων) στον τόπο τους και όχι απλά η καταβολή αποζημιώσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα να διώξουν τον κόσμο από την παραγωγή. Επομένως, η στήριξη των κτηνοτρόφων θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας πολιτικής απόφασης, της οποίας ο σχεδιασμός και η εφαρμογή θα πρέπει να λάβει υπόψη τοπικές προσαρμογές και ρυθμίσεις ώστε να προκύψουν άμεσα αποτελέσματα. Χρειάζεται: άμεση βοήθεια για τη δημιουργία σταβλικών εγκαταστάσεων οι οποίες έχουν καταστραφεί, υποστήριξη για αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου που έχει χαθεί, προμήθεια ζωοτροφών για τις άμεσες ανάγκες διατροφής των ζώων. Την οικονομοτεχνική μελέτη για την κατασκευή σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων έχει ήδη ετοιμάσει το μέλος της Επιτροπής, επίκουρος καθηγητής Γ. Αρσένος, εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής Σχολής.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανέλαβε επίσης την επιδιόρθωση του κτιρίου του Λυκείου της Ν. Φιγαλείας υπό την επίβλεψη των καθηγητών της Πολυτεχνικής Σχολής Χ. Αντωνόπουλου, Θ. Ξένου και Γ. Συννεφάκη. Τα έργα επιδιόρθωσης των ζημιών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα περατωθούν στο τέλος του Οκτωβρίου.
Ο κ. Πανάς τόνισε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και απευθύνεται προς την πολιτεία και τους ιδιωτικούς φορείς με στόχο τη συνένωση δυνάμεων για άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2007

τα κυνηγετικά όπλα έγιναν η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας κυνηγός στο Φάλανθο Αρκαδίας

Πεθαίνοντας στο κυνήγι
ΤΡΙΠΟΛΗ:
Για άλλη μια φορά τα κυνηγετικά όπλα έγιναν η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας κυνηγός. Πρόκειται για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αδερφό του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργού Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου. Το τραγικό περιστατικό έγινε στη δασική περιοχή Βλάχικα, του δημοτικού διαμερίσματος Χρυσοβιτσίου, στο Φάλανθο Αρκαδίας, όπου ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου μαζί με την παρέα του, συνολικά εννέα άτομα. Στο καρτέρι όμως οι κυνηγοί μπερδεύτηκαν και ένας από αυτούς πυροβόλησε κατά λάθος τον αδερφό του βουλευτή. Οι φίλοι του τον μετέφεραν αμέσως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του. Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι πυροβόλησε, συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια της Τρίπολης και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα υπηρεσίας Τρίπολης για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2007

Στο χειρουργείο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος



ΜΑΪΑΜΙ:
Στο χειρουργείο για την κρίσιμη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος εισήλθε, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο αρχιεπίσκοπος μπήκε στο χειρουργείο αμέσως μόλις βρέθηκε μόσχευμα, ενώ η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει πέντε ώς έξι ώρες, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Η επέμβαση πραγματοποιείται στο κέντρο μεταμοσχεύσεων στο Μαϊάμι.
Ο αρχιεπίσκοπος είχε εισαχθεί στις 9 Ιουνίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με γαστρεντερικές διαταραχές και πυρετό και είχε υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Λίγες μέρες μετά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο παχύ έντερο, και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς «η εγχείρηση ήταν ριζική και επιτυχής».
Ακολούθησαν συσκέψεις με Ελληνες και ξένους επιστήμονες για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας που κατέληξαν στην αναχώρησή του στις 18 Αυγούστου, με το πρωθυπουργικό «Εμπραέρ» για το Μαϊάμι. Εκεί αποφασίστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση «υψηλού ρίσκου», την οποία ανέλαβε ο Ελληνοαμερικανός Ανδρέας Τζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Η επέμβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως η ύστατη λύση για τον αρχιεπίσκοπο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2007

Ο Αστέρας έσβησε τους αστέρες





ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΩΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

του Άρη Κολιτζογιαννάκη
Ο Κάλι αγκαλιάζει τον σκόρερ του Αστέρα Ροζέριο Μάρτινς

Άλλος ήταν ο... αστέρας στην Τρίπολη! Ο Αστέρας πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη (1-0) και σταμάτησε το σερί επιτυχιών (τέσσερις νίκες) του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της νεοφώτιστης ομάδας της Πελοποννήσου, η οποία έσπασε όχι μόνο την γκίνια της στο σκοράρισμα (πρώτο γκολ έπειτα από 4 αγωνιστικές), αλλά και το φετινό αήττητο των «πρασίνων»!
Ο Πάουλο Λούις Κάμπος έκανε ματ στον Ζοζέ Πεσέιρο και με διπλή άμυνα ζώνης βραχυκύκλωσε τον ανούσιο και αργό στην ανάπτυξη Παναθηναϊκό. Επιθετικά η ομάδα της Τρίπολης δεν ήταν αποτελεσματική, όμως με τον Ροζέριο Μάρτινς να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι στο κέντρο και τον δαιμόνιο Φιλομένο να ανακατεύει την κακή και ασταθή, χθες, άμυνα του ΠΑΟ, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ και το κατάφεραν με πέναλτι. Στο 51΄, ο Σέζαρεκ από κεφαλιά πάσα του Φιλομένο στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ βρέθηκε σε απόσταση βολής, όμως ο Σαριέγκι που είχε χάσει τον Κροάτη επιθετικό στη φάση αυτή, τον τράβηξε από τη φανέλα και τον ανέτρεψε. Ο Ροζέριο Μάρτινς σημάδεψε σωστά από τα 11 βήματα και πέτυχε το «χρυσό» γκολ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανασυνταχθεί, ο Πεσέιρο έριξε στο παιχνίδι και τον ταχύτατο Νταμέ Εν Ντόι, ο οποίος με κάποιες ατομικές ενέργειες δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Οι πιο σημαντικές φάσεις για τον ΠΑΟ έγιναν στις καθυστερήσεις, όταν στο 92΄ ο Εν Ντόι, πιο ψηλά από όλους, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ (κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη), αλλά και στο 94΄, όταν ο Παναθηναϊκός ζήτησε (και φαίνεται να έχει δίκιο) πέναλτι σε τράβηγμα του Σαλπιγγίδη από τον Μασάρο.
Χωρίς φαντασία, παιχνίδι από τα πλάγια και με τις κάθετες πάσες να απουσιάζουν, οι φιλοξενούμενοι έγιναν εύκολη λεία και δεν απείλησαν ιδιαίτερα για την ισοφάριση. Στο 58΄, ο Παπαδόπουλος έπειτα από πάσα του Καραγκούνη έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 60΄ ο Μασάρα έκανε σκληρό φάουλ (με τα δύο πόδια) στον Εν Ντόι, που έμεινε για λίγα λεπτά στο έδαφος.
Στο 70΄, ο Μάλαρτζ με διπλή προσπάθεια έδωσε τέλος στην αντεπίθεση του Αστέρα με τον Φιλομένο, ενώ λίγα λεπτά μετά πρόλαβε τον Ιωάννου και σε έξοδό του έδιωξε με το σώμα έξω από τη μεγάλη περιοχή!

ΤΑΚΤΙΚΗ
Ο Πάουλο Λούις Κάμπος κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο, ακολουθώντας το σύστημα 3-6-1, με αιχμή του δόρατος τον Ντάνιελ Σέζαρεκ. Κάποιες στιγμές μετατρεπόταν και σε 3-5-2, με τον Κροάτη επιθετικό να έχει δίπλα του τον Φιλομένο, ενώ η διπλή άμυνα ζώνης του Αστέρα εξουδετέρωνε τις φάσεις του αντιπάλου από τη γέννησή τους. Οι γηπεδούχοι έχοντας δυνατό κέντρο και μαρκάροντας σωστά στα άκρα, κατάφεραν να μπλοκάρουν τους «πράσινους», που έχασαν μόνο μια μεγάλη ευκαιρία στα 45 λεπτά και αυτή από στημένη φάση! Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κέρδισε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή το φάουλ από τον Μασάδο και το εκτέλεσε απευθείας ο Μαρσέλο Μάτος. Το δυνατό ευθύβολο σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπάρης.

ΛΑΘΗ
Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απέφυγε τα λάθη (4-4-2 το σύστημα), με τους δύο ακραίους Λουκά Βύντρα και Μίκαελ Νίλσον, αλλά και το κεντρικό δίδυμο Νασίφ Μόρις και Χοσού Σαριέγκι να μην εμπνέουν τη σιγουριά που είχαν σε αλλά ματς. Μόλις στο 6΄ από σέντρα του Ντόντε από αριστερά ο Σέζαρεκ πρόλαβε τον Μόρις στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ και πλάσαρε άουτ (!), ενώ στο 22΄ χρειάστηκε η απόκρουση (σε κόρνερ) του Μάλαρτζ σε δυνατό σουτ του Μάρτινς. Ο Αστέρας έφθασε κοντά στο γκολ και στο από απευθείας χτύπημα φάουλ του Φλάβιο Ντε Σόουζα ο Μασάδο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, όμως σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι φωνές του Ζοζέ Πεσέιρο δεν άλλαξαν κάτι στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις εσωτερικές αλλαγές στα χαφ (ο Καραγκούνης πήγε δεξιά και ο Δημούτσος αριστερά) «οι πράσινοι» έδειξαν έλλειψη φαντασίας, ενώ η μπάλα έφθανε δύσκολα στους δύο επιθετικούς Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζαν Κάρλος Ντόντε τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Μασάρα.
Ο διαιτητής Κοντογιαννίδης έκανε το μεγάλο λάθος στις καθυστερήσεις, όταν δεν έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς θεώρησαν πολλά τα 5 λεπτά καθυστέρησης που έδωσε. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν καλός και κοντά στις φάσεις.

*από την εφημ. ΟΜΑΔΑ των ΝΕΩΝ Δευτέρα 8.10.07