~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Και ο στρατός στην μάχη με την φωτιά στην Αρκαδία! - Σε εφαρμογή το σχέδιο "Δευκαλίων"


Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο Δευκαλίων και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών σπεύδει να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω του πυκνού καπνού. Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές. Tι λέει στο Newsit o Δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μεγαλόπολη καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο χωριό Ανεμοδούρι επεκτάθηκε με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να φτάσει τη νύχτα τα 10 χιλιόμετρα. 

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες στη Μεγαλόπολη προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που τραυμάτισε έξι ανθρώπους και έκαψε σπίτια και περιουσίες.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους έφταναν και τα 8 μποφόρ, έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι ισχυρότατες. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν 135 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 45 τμήματα πεζοπόρο, 13 υδροφόρες δήμων, 3 ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη.


Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι που εκκενώθηκαν χθες για λόγους ασφαλείας. 
Οπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας "αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται στο βουνό πάνω από το Ραψωμάτι και στο βουνό στο Ανεμοδούρι όπου υπάρχουν ενεργές εστίες. Απο το πρωί κάνουν ρίψεις νερού πυροσβεστικά εναέρια μέσα. Ελπιζουμε πως θα ελεγχθεί η κατάσταση και δε θα έχουμε επέκταση της πυρκαγιάς που θα εχει ακόμη καταστροφικότερες συνέπειες. Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν χθες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. 

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 
Σε κάποιες περιοχές όπως στο Ρούτσι αλλά και αλλού έχουν καταστραφεί οι πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα αλλά και νερό οι κάτοικοι. Συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη να αποκαταστήσουν τις βλάβες. 

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΥΚΝΟΥ ΚΑΠΝΟΥ
Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και των γύρω περιοχών λόγω του πυκνού καπνού. Δεκάδες πολίτες συρρέουν στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα επεσήμανε ο κύριος Μπούρας. 

ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - Ο ΕΝΑΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Από τα 6 άτομα που τραυματίστηκαν οι 4 είναι πυροσβεστες που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και οι 2 είναι πολίτες, μια γυναίκα και ένας άντρας 60 ετών πολυεγκαυματίας ο οποίος διεκομίσθη σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ. 
Όπως δήλωσε το πρωί  στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Σωτήρης Γεωργακόπουλος, αντιστράτηγος Νότιας Ελλάδας, η κατάσταση με το πρώτο φως της ημέρας είναι καλύτερη, η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια δύσβατη περιοχή. Εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη και ενδέχεται σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο.
Η φωτιά στην Αρκαδία δεν είναι η μοναδική που πρέπει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική. Από τις 02:30 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη φωτιά σε πευκοδάσος στην περιοχή Σολομός Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας, στο Δαμάσι Λάρισας και στην περιοχή Μοναστήρι στις Οίνουσες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=156131&catid=3


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: