~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ (1936-2016)

  ΛΕΒΙΔΙ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ  

1. Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 17.00 
2. Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2017 ώρα 13.00
στο Μουσείο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου στο Λεβίδι 



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η πολιτική μου σκέψη και η πολιτική μου αντίληψη θα ήταν φτωχότερη αν έλειπε αυτός ο στενός σύνδεσμος και η στενή επαφή με το λαό της Αρκαδίας».

Η Ακαδημία Πολιτικής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου” και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής με σεβασμό στα λόγια του μεγάλου πολιτικού και πατέρα της 1ης Ελληνικής Δημοκρατίας τιμούν τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου με μια εκδήλωση που θα γίνει στη γενέτειρα του, το Λεβίδι, με αφορμή τα 80 χρόνια από το θάνατό του.

Η εκδήλωση που είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Τριπόλεως, θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 έως 15.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον καινοτόμο και εμπνευσμένο Έλληνα πολιτικό του οποίου το όραμα και οι ιδέες είναι επίκαιρες και διδακτικές.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πολυχρόνης Κοκκινίδης, νομικός ο οποίος θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο έργο του και στη συνέχεια θα μιλήσουν:
Σταύρος Καράμπελας, ιστορικός, πρόεδρος της ΕΔΗΚ με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ένας φλογερός εραστής της Δημοκρατίας»
Στέλιος Φενέκος, Αξιωματικός Π.Ν ε.α, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” με θέμα:«Διαχρονικός Διάλογος με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου για τα σημερινά προβλήματα του τόπου»
Ντόρα Βακιρτζή, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής με θέμα: «Από τον συνεργατισμό-βασική αξία ανάπτυξης στο έργο του Παπαναστασίου-στην Κοινωνική Οικονομία και τα Δίκτυα»
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τριπόλεως, κος Σπυρίδων Βρέντας και o κος Αναστάσιος Παπαναστασίου, πολιτικός επιστήμονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: