~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Βιοσυντονισμού - Biomedis 2017

  ΑΣΤΡΟΣ  ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 

Από την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 έλαβε χώρα με επιτυχία το παγκόσμιο συνέδριο βιοσυντονισμού στο Άστρος Κυνουρίας.

Οι τρεις απεσταλμένοι - δημοσιογράφοι του Αρκαδικού Βήματος – Πέτρος Αϊβαλής, Ποσειδώνας Αϊβαλής και Νίκος Αϊβαλής - έκαναν ρεπορτάζ στο Παράλιο Άστρος και τη γύρω περιοχή. Περιπλανήθηκαν στους δρόμους της πόλης και έκαναν βόλτα στο πλακόστρωτο σοκάκι με τα μαγαζιά.  Περπάτησαν κατά μήκος της ακτογραμμής και του γραφικού μικρού λιμανιού μπροστά στην πόλη. Φωτογράφησαν τα αξιοθέατα, όπως το άγαλμα της γοργόνας Σθενούς, που δεσπόζει στο λιμάνι του Άστρους, και το αντιαεροπορικό πυροβόλο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στο σημείο του δρόμου που οδηγεί στο ανοιχτό θέατρο παράλιου Άστρους. Τη νύχτα, από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη του παράλιου Άστρους,  θαυμάσαμε την υπέροχη θέα από ψηλά.
Οι ανταποκριτές του Αρκαδικού Βήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου ήμαστε φιλοξενούμενοι του Castleview Studios. Εκεί μας υποδέχθηκε η κ. Βίβιαν Μανωλέσου. Η εξυπηρέτηση ήταν μοναδική, ενώ μας παρείχαν όλα τα απαραίτητα ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή μας.
Στη συνέχεια παρακολουθούσαμε το συνέδριο βιοσυντονισμού, που γινόταν στο Astros Beach Hotel. Στο ίδιο ξενοδοχείο οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο έτρωγαν τα εκλεκτά εδέσματα του εστιατορίου του.
   Από την επίσκεψη μας στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου  

Στο συνέδριο, το οποίο ήταν κυρίως ρωσόφωνο, έγιναν διαλέξεις Ελλήνων και Ρώσων ιατρών, αλλά και εξιδικευμένων ειδικών πάνω στο αντικείμενο του βιοσυντονισμού. Ήρθαμε σε επαφή με όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας και συνομιλήσαμε με τον Ηλία Δελή, ο οποίος συντόνιζε το πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και με τον Σεργκέι Σολόβιοβ, συν-ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου εταιρειών "BIOMEDIS".
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού ήταν αφιερωμένο στα 40 χρόνια από την εφαρμογή της βιοσυντονιστικής θεραπείας. Εξειδικευμένοι επιστήμονες από 30 χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Γεωργία, Κιργιζία, Ισραήλ, Βουλγαρία κλπ) παρουσίασαν τα οφέλη του βιοσυντονισμού και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Το συνέδριο περιελάμβανε επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις αναψυχής, όπως επίσκεψη στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου. Εκεί έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία των αρχαίων Ασκληπιείων, στα οποία οι ιατρικές πρακτικές που χρησιμοποιούσαν εναρμονίζονταν με τις αρχές της ενεργειακής ισορροπίας του βιοσυντονισμού. Ακολούθησε επίσκεψη στις Μυκήνες με την επιβλητική πύλη των λεόντων, στο Ναύπλιο, καθώς και στην Μονή Μαλεβής στον Πάρνωνα., στο μοναδικό δάσος δενδρόκεδρου στην Ευρώπη. Εκεί ενημερωθήκαμε για την ιστορικότητα της Μονής καθώς και για τον βιότοπο της προστατευόμενης περιοχής όπου υπάρχουν δενδρόκεδροι. Την πληροφόρηση των συνέδρων ανέλαβαν μέλη του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα υγροτόπου Μούστου.
Φυσικά οι εκδηλώσεις δεν τελείωσαν εκεί. Στο ανοιχτό θέατρο παράλιου Άστρους απολαύσαμε ένα μοναδικό θέαμα από παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Τα μέλη του συνεδρίου που ήταν από άλλες χώρες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στους ελληνικούς χορούς, αλλά και οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακή Ουκρανική μουσική. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με την νύχτα ψητής σαρδέλας, όπου μετά από ένα φαντασμαγορικό τελετουργικό στο ανοιχτό θέατρο, με πυροτεχνήματα από ψαροκάικα στη θάλασσα, η γιορτή συνεχίστηκε με πολλή σαρδέλα, λευκό κρασί, μουσική, κέφι και χορό μέχρι αργά τη νύχτα.
Έτσι κύλησε το πρόγραμμα του παγκόσμιου συνεδρίου Βιοσυντονισμού στο Παράλιο Άστρος. Γνωρίσαμε το παράλιο Άστρος,  αποκομίσαμε γνώσεις πάνω στο βιοσυντονισμό, κάναμε γνωριμίες με ανθρώπους, περάσαμε όμορφες στιγμές κάτω από τον Αρκαδικό ουρανό. Ευχόμαστε να γίνουν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αρκαδία, ώστε άνθρωποι από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την Ελλάδα, τα τοπία, την κουλτούρα, την ιστορία, της ομορφιές του τόπου. Είναι κάτι που σίγουρα έχει ανάγκη η Ελλάδα και η Αρκαδία.

Κείμενο: Νίκος Π. Αϊβαλής, 
ειδικός δασικής προστασίας,
ρεπόρτερ Αρκαδικού Βήματος.

________
Επικοινωνία:  www.facebook.com/nickolas.avls

Δεν υπάρχουν σχόλια: