~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας /Ανοιχτή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και εκδηλώσεις στην Αθήνα


Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας

Στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας, ο Σύλλογος Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη – Ελλάδα αναλαμβάνει το συντονισμό στην Ελλάδα ανοιχτής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Stand Up, Speak Out Against Poverty.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007, στις 7:30 μ.μ., το YSUN-Greece καλεί όλους σε ανοιχτή διαμαρτυρία στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα Make Poverty History.
Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι στα λευκά, θα διαδηλώσουν ειρηνικά μεταφέροντας το μήνυμα κατά της φτώχειας και συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ ταυτόχρονων διαδηλώσεων κατά του φαινομένου της οικονομικής ένδειας και του υποσιτισμού.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στις επίσημες δραστηριότητες του Stand Up, Speak Out Initiative που θα κορυφωθεί με τη διενέργεια των παράλληλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2007. Όλες οι δράσεις που εντάσσονται στo πλαίσιo της καμπάνιας θα καταγραφούν και θα προσμετρηθούν στην προσπάθεια κατάρριψης του παραπάνω παγκόσμιου ρεκόρ που κρατά και πάλι από το 2006 η ίδια παγκόσμια πρωτοβουλία πολιτών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP).

Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια αναδεικνύει αυτά ακριβώς τα αιτήματα με δημόσια συζήτηση (19/10) και προβολές ταινιών (19-20/10), ενώ διοργανώνει επίσης έκθεση φωτογραφίας (17-28/10). Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Συμμαχίας Ενάντια στη Φτώχεια:
Παρασκευή 19/10, στο Αμφιθέατρο ΓΣΕΕ (Πατησίων 69, είσοδος Αινιάνος 2)
6.30 μ.μ.: προβολή ντοκιμαντέρ Life and Debt για τις επιπτώσεις των άδικων πρακτικών της Παγκόσμιας Τράπεζας και τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομία της Τζαμάικα.
8:00 μ.μ.: ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Στυλοβάτες της ανάπτυξης ή εχθροί των φτωχών;
Εισηγητές: Γιώργος Αυγερόπουλος (δημοσιογράφος), Κωνσταντίνος Γεώρμας (κοινωνιολόγος), Κατερίνα Καπερναράκου (οικονομική συντάκτης / Αντιπρόεδρος Ελλ. Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), Γεράσιμος Κουβαράς (Γενικός Διευθυντής ActionAid Ελλάς)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Γρηγορίου (Πρόεδρος της οργάνωσης One Earth).
Σάββατο 20/10 στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθελοντών ΙΣΤΟΣ (Εμμ. Μπενάκη 93-95)
7:00 μ.μ. Προβολή ντοκιμαντέρ “The Take”
9:00 μ.μ. Προβολή κινηματογραφικής ταινίας “Bamako”

17-28 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθελοντών ΙΣΤΟΣ (ώρες: 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., καθημερινές)
Έκθεση φωτογραφίας από παγκόσμιες δράσεις μελών του GCAP.


Σχετικοί δικτυακοί τόποι Σύλλογος Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη /Ελλάδα
Stand Against Poverty
in.gr.news-Ημέρα κατά της Φτώχειας /To 60% των Ελλήνων φοβάται πως μια ημέρα θα ξυπνήσει στη φτώχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: