~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ▪«ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»




ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Τα Ανθη της Πέτρας υπηρετώντας τους καταστατικούς στόχους, πού έχουν θέσει, ολοκλήρωσαν με επιτυχία, την αγορά του κτηρίου πού προορίζεται να στεγάσει το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για αξιόλογο παραδοσιακό κτίσμα του  δεκάτου εννάτου αιώνα,(αρχοντικό Ρηγόπουλου), το οποίο βρίσκεται κοντά σε ιστορικά τοπόσημα των Λαγκαδίων (αρχοντικό Δεληγιανναίων, προεπαναστατικός Ναός Αγ, Ιωάννη) . Η αγορά κατέστη δυνατή με την προσφορά 24.000 ευρώ από 90 δωρητές και τη συμπλήρωση του υπόλοιπου ποσού (15.000 ευρώ) από ιδιωτικό δανεισμό.  Η ανταπόκριση των πολιτών, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου υπήρξε εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός και η παράδοση αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να προχωρήσουμε με οράματα στο μέλλον, γνωρίζοντας το παρελθόν. Και είναι αλήθεια ,  ότι η ιστορία του ανθρώπου είναι η ιστορία του πολιτισμού του, όπως χαρακτηριστικά έχει γράψει ο εξαίρετος ακαδημαικός κ. Αγγελος Δεληβοριάς.    

 Το ΔΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους δωρητές και γενικότερα σε όσους βοήθησαν,  να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του οράματος μας. Σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή, τόσο της συμβολαιογράφου κ. Ελένης Μποζίκα, όσο και της δικηγόρου κ. Μαρίας Μιχελουδάκη, οι οποίες υποστήριξαν νομικά,  μια σύνθετη διαδικασία, με απόλυτη επιτυχία . Τα Ανθη της Πέτρας σχεδιάζουν ειδική εκδήλωση, για να τιμήσουν όλους τους πολίτες, πού συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της κοινής προσπάθειας.             
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ info@anthitispetras.gr



Σας αποστέλλουμε κείμενο με τίτλο ΑΓΟΡΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ προκειμένου να δημοσιευθεί στην έγκυρη καί έγκριτη εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ.
    Ευχαριστούμε θερμά
      Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: